English | Spanish | Dutch
Log in

İstanbul'dan 5 milyar dolarlık proje: HIZRAY ile hızlı yeraltı taşımacılığı uygulamaya sokulacak

    Erdem Mertoğlu
    By Erdem Mertoğlu Replies (4)

    HIZRAY İstanbul Hızlı Yeraltı Gidiş Projesi

     

    İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıkladı. İstanbul Belediyesi HIZRAY adlı yeni bir ulaşım projesi geliştirdi. Bu proje ile Avrupa yakasında Halkalı'dan, Anadolu yakasındaki Sabiha Gökçen Havaalanı'na dek hızlı raylı taşımacılık yapılacak. Saatte hızı 160 kilometreye dek çıkabilen, ortalama hızı 80 kilometre olan raylı sistem ile, şimdi 114 dakika olan ulaşım 55 dakikaya düşürülecek. Birçok kişinin aktarma sayısının çokluğu, uzun süren yolculuk yüzünden yeğlemediği raylı taşımacılık, HIZRAY yüzünden daha çok kullanılır olacak.

    62,8 Kilometre uzunluğundaki yeni raylı sistemde toplam 11 durak olacak. Bu yeni gidiş, İstanbul toplu taşımacılığının belkemiği görevini görecek. Günde 750 bin yolcu taşınacak.

    TC Cumhurbaşkanlığı'ndan gerekli izinler alınabilirse, proje 2021 yılında başlayacak, 4 yılda tamamlanacak, 5 milyar ABD dolarına malolacak.

    • Erdem Mertoğlu
      By Erdem Mertoğlu

      HIZRAY-İstanbul'un yeni hızlı metro projesi

      www.youtube.com

      Halkalı ile Bostancı arasında tasarlanan ve seyahat süresi 29 dakika olarak planlanan projede, saatte 160 kilometre hıza ulaşabilen yüksek hızlı metro araçla...

    • Erdem Mertoğlu
      By Erdem Mertoğlu

      İstanbullulara "#HızRay" Müjdesi

      www.youtube.com

      Başkan Ekrem İmamoğlu, İstanbullulara "#HızRay" müjdesi verdi.===================================yeni İBBTV videolarını kaçırmamak için linke tıklayarak abon...

    • Lutz Genscher
      By Lutz Genscher

      Hi, this looks interesting. Is it possible to give an English summary maybe? Thanks.

    • Coşkun Erdi
      By Coşkun Erdi

      @Lutz English summary: İstanbul mayor declares the Hızray project. It is a high speed metro project from one end of European side to Anatolian side on the other hand going under İstanbul strait. It will be a backbone of all metro system with trains max speed 160km/h and average speed of 80km/h.

      If presidency approves the project, it will start in 2021 and will take 4 years.

    image

    image