Null

English | Spanish | Dutch
Log in

İzmir'de Üçyol-Buca yeraltı raylı toplutaşım tüneli eksiltme sürecinde 13 kuruluş yarışta kaldı, 1 kuruluş elendi

    Erdem Mertoğlu
    By Erdem Mertoğlu Replies (2)

    İzmir Belediyesi'nin gelmiş geçmiş en büyük projesi olan Üçyol - Buca metro gidişinin yapımı için eksiltme süreci yeni bir aşamaya girdi. 28 Mayıs 2021 günü açılan yeterlilik dosyalarında 14 başvurudan bir tanesi yeterli bulunmadı. Kalan 13 kuruluş parasal öneri vermeye çağrıldı. Bu kuruluşlar 12 Ağustos gününe dek önerilerini verecekler.

    1 Milyar 70 milyon dolarlık yapım işi için Avrupa Bayındırlık  ve Kalkınma Bankası'ndan 80 milyon avro kredi kullanılacağı için yapım işi yabancı kuruluşların katılımına açık olarak yapılıyor. Bu yüzden eksiltme bankanın sitesinde yayınlanmıştı.

    Üçyol-Buca arasındaki raylı altgidişi 13,5 kilometre uzunluğunda, 11 durak, bir saklama alanı ile 6 km’lik ek erişim tünelleri de içinde olmak üzere toplam 19.5 kilometre uzunluğunda tünelden oluşacak.

    Beklenti bu yılın sonuna deki bir yüklenici ile anlaşıp yapım işini başlatmak  yönünde.

    https://www.gazetedemokrat.com/buca-metro-ihalesinde-son-asama-12-agustosta/418326/

    Yapım işi için Avrupa Bayındırlık  ve Kalkınma Bankası'nın sitesindeki eksiltme duyurusu (Türkçe) PDF olarak indirilebilir:

    https://www.ebrd.com/work-with-us/projects/psd-translation/51599/1395295544415/GrCF2-Izmir_Metro_Project_III_(Turkish).pdf?blobnocache=true

    image

    image