Null

English | Spanish | Dutch
Log in

32 Ülkeye dışsatım yapan E-BERK, İstanbul Yavuz Sultan Selim bağlantılı YHT Tünelleri için de Tünel Açma Makinesi Sağlayacak

    Engin Ünverdi
    By Engin Ünverdi Replies (1)

    E-BERK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Savaş Özüdoğru, Çin de içinde olmak üzere 32 ülkeye dışsatım yaptıklarını söyledi.

    2017 Yılında ürettikleri ilk yerli Tünel Açma Makinesi'nden (TAM) bu yana 45 milyon ABD Doları gelire ulaştıklarını açıklayan Özüdoğru, ilk TAM dışsatımlarını da Tunus'a yaptıklarını belirtti.

    Ankara Anadolu OSB'deki Tünel Açma Makinesi fabrikası önünde, 8 Metre çapındaki bir TAM'ın önünde konuşan Özüdoğru, 10-11 metre çapında TAM üretme kapasitelerinin olduğunu belirtti.

    Yakın gelecekte lastik tekerlekli, dizel/elektrik itmeli tünel araçlarını da pazara sunacaklarını söyledi. E-BERK tünel makineleri alanında geniş bir ürün çeşidi olan bir bir kuruluş olmayı hedefliyor.

    Özüdoğru, Yavuz Sultan Selim köprüsüne bağlantılı olarak yapılacak YHT (Yüksek Hızlı Tren) tünelleri için de Tünel Açma Makinesi üretmeyi amaçladıklarını söyledi.

    E-BERK ayrıca ABD'deki birimi aracılığı ile, ABD Başkanı Biden'ın yakın zamanda sunduğu 1,8 Milyar ABD doları büyüklüğündeki altyapı işlerine de TAM sağlamayı hedefliyor.

    https://www.dha.com.tr/ekonomi/e-berk-yavuz-sultan-selim-koprusundeki-tunelleri-acacak-makineleri-uretecek-2058598

    image

    image