English | Spanish | Dutch
Log in
  • Add to Calendar

2. Ulusal Tünelcilik ve Yer Altı Yapıları Kongresi ve Sergisi 2019

  • 0 attendees
By M. Demir
2. Ulusal Tünelcilik ve Yer Altı Yapıları Kongresi ve Sergisi 2019
Wednesday, December 4 2019 09:00
to Thursday, December 5 2019 18:00

Utyayk.jpg

(2nd National Tunneling and Underground Infrastructure Congress and Exhibition 2019 - Ankara -Approved by ITA International Tunnelling and Underground Space Association)

İlki 2016 yılında yapılan Ulusal Tünelcilik ve Yer Altı Yapıları Kurultayı ile Sergisi'nin ikincisi 4-5 Aralık 2019 günlerinde Sheraton Ankara Hotel & Convention Center'da düzenlenecektir.

Geçmişte kişlilerin yaşam alanı olarak yaptıkları yer altı kentleri yönünden oldukça zengin olan ülkemizde, altyapı sistemi içinde; elektrik üreten hidroelektrik santrallerinde, ovalara yaşam veren barajlarda, konut ile iş yerlerine temiz suların ulaştırılmasında ve atık suların arıtma ve değerlendirme tesislerine iletilmesinde, kara elmas olarak adlandırılan kömürün çıkarılmasında, demiryollarının geçtiği en kritik hatlarda, kentlerde birleştiren yollarda ve daha birçok alanda yaygın olarak yer alan tüneller, gelişen teknoloji ile geliştirilen yapım yöntemleri yüzünden, özellikle yolların, geometrik standartlarının yükseltilmesi açısından vazgeçilmez sanat yapıları durumuna gelmiştir.

Yollar Türk Milli Komitesi'nin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı korumasında, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün teknik desteği ile gerçekleştireceği “2. Ulusal Tünelcilik ve Yer Altı Yapıları Kurultayı ile Sergisi” ile sektörün ilgili paydaşlarının bir araya getirilerek, tünel projelendirme ve yapım teknikleri konusundaki son gelişmelerin, yeniliklerin ve uygulamaların, uygulamalar sırasında kazanılan deneyimlerin paylaşımının sağlanması amaçlanmıştır.

Ayrıca etkinlik kapsamında ülkemizde, tünel yapımında önemli yeri olan özel yapı ögelerinin üretmi, uygulanması ile ilgili yerli ve yabancı makine, takım, teçhizat, gereç üreticileri ile sağlayıcılarının katılacağı bir sergi düzenlenecektir.

Yollar Türk Milli Komitesi olarak; tünellerin farklı yönleri ele alınacağı 2. Ulusal Tünelcilik ve Yer Altı Yapıları Kurultayı ile Sergisi'ne; üniversitelerimizin ilgili anabilim dallarından, kurum ve kuruluşların konu ile ilgili birimlerinden ve ülkemizin tünelcilik sektöründen tüm tarafları bildiriyle, dinleyici olarak veya sergide yer almak üzere çağırıyor, katılımlarınızı bekliyoruz.

English

2nd National Tunneling and Underground Infrastructure Congress and Exhibition 2019 - Ankara -Approved by ITA International Tunnelling and Underground Space Association

Sheraton Ankara Hotel & Convention Center

Register to event

Log in to register for this event

image

image

Contact Details

KGM, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, YTMK
http://www.utyayk2019.org/genel-bilgiler.html